• Wijnstraat 41B, 6101 AK, Echt

De 'van Wijnen' woningfabriek

26/09/2022

Bezoek aan de 'van Wijnen' Woningfabriek                               

Afglopen zomer hebben we een bezoek gebracht aan de in bouw zijnde woningfabriek van 'van Wijnen' in Heerenveen. Na de ontvangst met een stukje Limburgse Vlaai hebben we een mooie en interessante presentatie gekregen over het ontstaan van de fabriek. Daarna hebben we een rondleiding gekregen door de fabriek.

In een tijd van woningnood, schaarste aan grondstoffen en mankracht, fors gestegen bouwkosten, circulariteit en energieneutraal bouwen is voor veel Nederlanders een betaalbare woning nauwelijks nog weggelegd. Daarom gaat 'van Wijnen' anders bouwen: sneller, goedkoper en schoner, zo circulair mogelijk. Dat gaat gebeuren in de nieuwe woningfabriek. Zo draagt 'van Wijnen' substantieel bij aan het oplossen van de woningnood in Nederland. Zie ook  https://www.vanwijnen.nl/projecten/woningfabriek/  voor meer informatie.

Aanwezig waren het complete team van professionals die momenteel werken aan de technische IT realisatie van het systeem.

Momenteel werken een 9-tal professionals via Zuydermarkt bij 'van Wijnen' vanuit de diverse expertises en rollen zoals informatieanalyse, product owner, software developers en test expertise. Hier zijn we uiteraard enorm trots op.

'Van Wijnen' (Raoul Fokkema en Jan Harmen Wiebenga), bedankt voor de uitnodiging voor deze bijzondere rondleiding in de Woningfabriek en tevens bedankt voor het gegeven vertrouwen en de goede samenwerking!

Uiteraard ook een terechte pluim voor het goede en professionele team van Zuydermarkt professionals die zich dagelijks inzetten voor de realisatie van dit mooie product. Chapeau!

 

Van Wijnen 5