• Wijnstraat 41B, 6101 AK, Echt

Workshop Visual Storytelling

12/05/2019

Beste professional,

Ken je dat gevoel dat je je scrum sessie, werkoverleg of presentatie ‘net iets anders’ vorm wilt geven? Dat je je verhaal niet alleen met woorden wilt vertellen maar ook wilt visualiseren? Dat kan!

Zuydermarkt maakt deze zomer nog kleurrijker met Visual trainer en Agile coach Koen de Keersmaecker. Samen stellen we twee verschillende workshops beschikbaar. 

Aanmelden kan t/m 31 mei, via onze site:  www.zuydermarkt.nl/bikablobasics/ 

 

Wat is Bikablo®?

Visualisatie en visuele facilitatie is een (nieuwe) methode die inhoud en processen ‘live’ zichtbaar maakt. Denk aan presentaties, workshops, coaching- sessies, trainingen en vergaderingen. Daar waar mensen deelnemen aan de dialoog, samenwerken en effectief van en met elkaar willen leren. Daar waar mensen impact willen maken …

In Bikablo® trainingen maak je kennis met vaardigheden, technieken en methoden in het kader van betekenisvolle visualisatie, voor zowel beginners als gevorderden. Of je nu als trainer, coach, facilitator, consultant of (project)manager werkt; samen met andere deelnemers werk je in een groep aan de techniek, visuele ingrediënten en methoden van visualisatie. Ongeacht jouw artistieke talent leer je een visuele taal die je kunt gebruiken op zowel klein formaat (jouw eigen aantekeningen) als groot formaat (flip- overs). Dé doelstelling: dat jij plezier hebt en direct de volgende dag met het geleerde aan de slag kunt!

Hoe kan ik visualisatie gebruiken?
De bikablo® ervaring, die ondersteund wordt vanuit wetenschappelijk onderzoek, laat zien dat mensen effectiever samenwerken wanneer zij hun eigen processen kunnen volgen via beelden en tekeningen. Het stelt hen in staat verbindingen tussen thema’s of zaken letterlijk te zien. Visuele facilitatie staat voor participatief leren, ontdekken en de dialoog. Door te werken met visualisatie motiveer je mensen om de inhoud beter te begrijpen en bereik je relevante en duurzame resultaten.

Bikablo® Visual Facilitation training!

Het komt je wellicht bekend voor! Ze praten intensief met collega's of klanten over een complex onderwerp en hebben nog steeds de indruk dat ze elkaar niet echt begrepen hebben. Deze sessie kan u helpen: een leeg vel papier en een pen! Samen met uw gesprekspartner vertaalt u uw gedachten in eenvoudige schetsen, waardoor een gemeenschappelijk begrip en een diepere, meer inspirerende en creatievere uitwisseling mogelijk wordt.

 Deze zomer wordt nog kleurrijker, want ervaren Visual Trainer en Agile Coach Koen De keersmaecker brengt de bikablo®-visualisatie techniek naar Zuydermarkt. Koen onthult een eenvoudige visuele vocabulaire en leert je enkele visualisatietrucs aan die kunnen worden gebruikt om de geest in dialogen te schetsen.  Zoals altijd bij bikablo® geldt: tekenvaardigheden zijn niet nodig!

 

Pitchsessie (90 min)

De workshop in dit kader is een crash course 'thought sketching' of 'emotion figures' (intro voor Storytelling) waarbij Koen enerzijds enkele belangrijke concepten illustreert en het publiek interactief mee tekent. Het tweede deel van deze sessie is dat deelnemers in kleine groepjes meer complexere zaken uit de eigen leefwereld gaan visualiseren.  

Wat krijg je?

- Iedere deelnemer ontvangt hier een pitchset met sketchnote boekje (met bib aan iconen) en 2 pennen (zwart en schaduw)

 - Toegang tot bizzuals visual community

Data: 3 juli en 21 augustus, inloop 18.00 uur (eten wordt verzorgd) en start 18.30 uur.

Aanmelden kan via: https://www.zuydermarkt.nl/bikablobasics/

 

Avond-sessie: intro tot bikablo® Visual Facilitation basics (4 uur)

Zelfs wanneer je gelooft dat je over geen enkel artistiek talent beschikt - met de  bikablo®- techniek kan iedereen tekenen! Hier leer je de basis, visuele woordenschat en de ingrediënten om te kunnen visualiseren. Bijvoorbeeld door het leren tekenen op een groot ‘flip- chart- papier’die je de volgende dag al kunt inzetten op je werk. 

Tijdens deze intro tot basics bikablo® raken we met name enkele van de basisblokken van het framewerk aan en behandelen het flipchart tekenen. Daarnaast kunnen deelnemers individuele vragen stellen aangaande visualiseren in het algemeen.

Wat kun je verwachten?

- Stifthouding en het tekenen van lijnen: Hoe maak ik strakke, krachtige lijnen op grote oppervlakten en hoe deel ik mijn papieroppervlak in?

- Grafische elementen en ‘containers’: hoe creëer ik simpele pijlen, spreekballonnen en gebruik ik verbindende elementen die voortkomen uit simpele basisvormen? Hoe zorg ik dat het mijn inhoud ondersteunt?

- Objecten en symbolen: hoe maak ik eenvoudige symbolen die helpen mijn inhoud te verduidelijken? Wat is nodig en wat kan weggelaten worden?

- Figuren: welke gemakkelijke technieken gebruikt bikablo® om mensen, rollen, groepen en situaties te tekenen?

Wat krijg je?

 - Bikablo® Pitchset… iedere deelnemer ontvangt een startersetje met flipchart handboekje (met bib aan templates) en enkel stiften voor groot formaat (zwart en schaduw)

- Toegang tot bizzuals visual community

Data: 27 juni en 26 augustus 2019, inloop 16.30 uur en start 17.00 uur (eten wordt verzorgd).

Aanmelden kan via: https://www.zuydermarkt.nl/bikablobasics/

 

Met vriendelijke groet,

Nicol, Mike en Roel

Bikablo1